по пътя

Photo 12.05.13 18 04 01

“по пътя” е една от любимите ми рубрики в блога, защото обичам всякакви пътища – за коли, колела, самолети, мотори, планински за пешеходци, морета за лодки. Най-много обичам да се возя всъщност, а навън да вали, да слушам хубава музика и да гледам бялата лента по средата на шосето. Или как вълните се плискат. Или как облаците се като пухкав ванилов сладолед.

Да си зад кормилото променя удоволствието в нещо по-различно, липсва пълното отпускане (поне при мен, аз съм млад и стреснат шофьор 🙂 ), но пътят си остава все така красив, примамлив и безкраен. Особено в Германия, особено сред полетата от рапица.

Photo 11.05.13 18 52 28

Събота и неделя почти няма коли извън магистралите и можеш да бъдеш дълго време сам заедно с дъжда, облаците, жълтото и вятъра през прозореца.

Photo 12.05.13 18 06 21

Близо до границата с Белгия ни застигна краткотрайна буря.

8

В Холандия попадаме сред вълшебна гора, създадена да бъде герой на романи, натежала от капки и тихо проблясваща светлина.

Photo 12.05.13 18 57 33

Най-хубавите пътища са непознатите, за които не знаеш какво се крие зад завоя. Най-хубавите пътища са онези, които откриваш случайно и те отвеждат на места за създаване на спомени. Най-хубавото на пътя обаче не е началото или краят му, а самото пътуване. Онова, което те поставя извън точния момент и те пълни с безвремие, защото се движиш непрестанно и всъщност в тези мигоре не принадлежиш на нищо друго освен на себе си.

 

You may also like...