Малка книжка за Великден

Cover_DSC_20130218_010337

Последните два месеца у дома постоянно ухаеше на празник и пролет. Януари и февруари се разведриха от великденски рецепти, екозтични подправки и аромати, недоспиване, тук-таме някой спор между мен и Димитър, няколко неуспешни опита, няколко прегорели тави с бисквити, много смях, много снимки и много писане. Резултатът от тази еуфория е новата ни “Малка книжка за Великден”, която е своеобразно продължение на коледната 🙂 . Много ни беше хубаво да я правим, но и много сме щастливи, че вече е готова! Беше уморително и трудно на моменти, да вместим работата по нея между останалите ни ангажименти и занимания, но пък всички усилия си заслужаваха. Прекрасно е да видиш плодовете на труда си и да си доволен от това, което си направил.

В книжката има 23 рецепти – сладки и солени, които ще дойдат при вас от различни краища на света. С нея ви каня да попътуваме заедно из градините с дъх на портокалови цветове в Ливан, да опитаме спаначен киш във Франция, да изпечем великденски сладки  в Гърция и солен пай в Италия, да вкусим агнешкото, което приготвят за празника християните в Мароко и да опитаме свежия вкус на зелените аспержи, добавени в ризото, както го правят в Германия. И разбира се, да си замесим козунак, без да се страхуваме от него, да си боядисаме яйца с натурални бои и да направим домашните курабии на баба Елена. Между страниците се крият още много вкусни пътешествия тук и там по света, на които можете да се отправите без дори за миг да напускате пределите на кухнята си 🙂 .

Дизайнът на прекрасната корица е дело на Димитър (както и всички снимки в книжката) и съвсем скоро ще бъдем по книжарниците, отново благодарение на любимото ни издателство “Ентусиаст”.

Е, ще попътуваме ли заедно?

п.с. Честита баба Марта! Бъдете здрави и не забравяйте, че животът е противоположности, бели и червени, на които трябва да позволим да ни се случват и да се научим да живеем с тях по най-добрия възможен начин 😉 . 

You may also like...