На гости в Хасково

Ако ме пита някой къде бих искала да живея в България, веднага бих казала Хасково. Е, или Бургас. Не, че не обичам София, напротив, но всички си знаем – тя е много специално място за оцеляване.

Харесвам Хасково, защото ми навява усещане за уют, по улиците винаги има хора  и глъчка и някак градът е успял да запази привлекателния си дух. Благодарение на това, че е родно място на Димитър, съм имала удоволствието много пъти да се наслаждавам на атмосферата му. Оказа се, че освен интересните места в самия него, около Хасково има и доста впечатляващи исторически забележителности, които са все още малко известни.

Вярвам, че родните ни красоти имат нужда от много повече популяризиране, за да се развиват и обогатяват, а не да заглъхват като забравени от Бога пущинаци. Затова и следващата галерия от проекта ни 900 пиксела разказва за мистична църква и гробница, застинали на ръба на няколко религии и древни истории. И двете съвсем близо до Хасково, а ако ги посетите, непременно разгледайте и града – в него се крият още много неочаквани места, музеи и не на последно място – вкусотии за опитване.

Пълната галерия можете да видите тук. Приятно случване!

п.с. Жива съм! Скоро ще започна и пак да готвя (надявам се) 😉 .

You may also like...