Карнавал!

Последните няколко дни в Германия беше карнавалено време – по-точно всичко започна миналия четвъртък и приключи онзи ден във вторник. В неделя беше и голямото карнавално шествие с много музика, костюмирани веселяци и тонове бонбони, които хвърчаха към публиката. Радостта основно е за децата, но аз нали съм все непораснала, редом с тях събирах пуканки, желирани бонбони, че и едно вурстче улових 😀 .

В различните немскоговорящи държави тези шествия имат различни имена, във Франкония се нарича Fasching. Най-пищните подобни събитя са в Кьолн и Франкфурт – шествията и маскарадът там изглеждат безкрайни, но и тук в Нюрнберг беше много весел, поне за мен, особено озвучените с немски естрадни песни камиони.

Традиционно по карнавалено време се ядат всякакви понички – с пълнеж, без пълнеж, с глазура, малки, големи, с дупки – каквито ви хрумне, а моите любими са  ето тези с извара – неугледни на вид, но с много свеж вкус. Чакат да бъдат приготвени в домашна обстановка 😉 .

А докато аз ловях летящи бонбини, Д. направи страхотни снимки, които са събрани ето тук. Чудесно настроение за края на зимата, която надявам се вече си е отишла – днес мирише на пролет и подухва топъл ветрец.

You may also like...