Гурме в саксийки

Оказа се, че имам събрани десетки рецепти на няколко компютъра – харесала съм нещо, запазила съм линк и после е изветряло. Все се каня да ги преведа и запиша в тефтера, но пък времето не стига. И, воала, вече си имам програма, в която много, много лесно се запазват рецепти, може да се прикачи снимка, има поле “източник” и мога да импортвам директно от няколко сайта. Изобщо това Gourmet е прекрасно 🙂 . Много му се радвам и упорито го зареждам с рецепти. Димитър тества няколко програми и единодушно решихме, че тази е най-хубава:

А от последното си пътуване до Холандия милото ми момче донесе пракрасни малки саксийки със семенца. От снимката се вижда, че едните са съвсем дребнички, в сравнение с портокала, а по-голямата е именно за садене на портокал 🙂 . Толкова са мили, пръстта е под формата на пресовано кръгче, което трябва да се напръска с малко вода и за секунди се превръща в рохка пръст.

Имам си ягоди, слънчоглед, два вида цветенца, портокал и фъстъци.


На етикетчетата пише, че от 2 до 4 седмици трябва да поникнат и аз вече нямам търпение. Ето ги посадени и наредени на перваза, в очакване на утрешното слънце. Дано оцелеят 😆 .


От външната страна на перваза е ментата, която отдавна порасна, веднъж жегата почти я умори, но се съвзе. Бях я планирала за мохито, обаче май не го харесвам това питие, та ще се ориентирам към пиле с мента или курабийки с мента, хм…

You may also like...