Разни нещица

Сесията ми отдавна приключи, но така и все не намирах време да пиша тук. Всъщност винаги ми е било трудно да пиша, когато съм щастлива. Думите за тъга идват доста по-лесно в пръстите ми, отколкото тези за радост. Както и да е, последните няколко дни бях болна и днес най-после се наканих да снимам нещата, които правих през изминалите седмици.

В “Слънчоглед” бяха пуснали филц, в различни цветове, под формата на малки цветчета и топченца. И в духа на пролетта си сътворих няколко брошки. Брат ми като ги видя, попита: “Това мокет ли е?”, което ме наведе на мисълта да си направя и от мокет 🙂 Уредих и две колежки с по една, та сега се движим в цветен комплект. Забялзахме, че носенето им най-често води до тотална лигня.

dsc_0063.jpg

Другото ми ново удоволствие е правенето на хартия. Димитър ме запали и всъщност той откри точно как се прави, какво ни е нужно, направи ми рамка и после ме научи. Ако беше оставил на мен цялата организация, едва ли щях да стигна далеч. Все още не сме открили идеалният материал и как да я изглаждаме по-добре. Но за сега се получава перфектна за картички например. Пробвах да слагам на жълтата ванилова есенция, а на кафявата канела на прах и доста време след изсъхването хартията ухаеше много хубаво. Но за съжаление ароматът бързо изветрява, мисля да пробвам с етерични масла. Тези почивни дни бях решила да превърна направените листи в нещо, но болестта ме изненада. Нищо, другият уикенд ме очаква.

dsc_0079.jpg

Забравих да снимам новото си специално шкафче, но пък и то трябва да се лакира, та ще го щракна после с новата дрешка. Мислех да си го самоподаря на заплата, но Димитър ме изненада миналата седмица толкова хубаво 🙂

Сега вече със сигурност е ясно защо не писах доста време, но от хубави мигове и щастие думите избягаха от мен. Днес се завръщат не защото съм тъжна, а понеже трябва да се науча да пиша и от радост.

You may also like...